Bøger på vej

Der er mange gode ting ved at tage hul på et nyt år fx elsker jeg at sidder med en blank (papir)kalender foran mig, hvor mulighederne for nye og spændende oplevelser er uendelige. Et andet yndlingsøjeblik er at studere listerne over nye bogudgivelser. Allerede i slutningen af sidste år begyndte listerne at dukke op i min indbakke, og jeg bliver helt rundtosset over alle de spændende bøger der er på vej i 2015 og som nu står på min “Dem må jeg læse”-liste.

Som altid (fristes jeg til at sige) kommer der mange krimier. Her glæder jeg mig især til nyt fra Jo Nesbø samt Cilla & Rolf Börjlind. Men der kommer også meget andet spændende. Jeg ser rigtigt meget frem til bogen af den meget omtalte Lena Dunham (kvinden bag og medvirkende i tv-serien GIRLS), hvis bog Not That Kind of Girl, nu udkommer på dansk.

Også den kreative guru Keri Smiths bog Wreck This Journal, kommer i en dansk version. Jeg købte den originale engelske version i 2008, og havde meget sjov med den. Du kan se fotos af, hvordan jeg løste nogle af de kreative opgaver her. En af verdens mest indflydelsesrige kvinder er Oprah Winfrey, mediemogul, talkshowvært, skuespiller, producent og ikke mindst filantrop. I 14 år delte hun hver måned ud af sine livserfaringer i klummen This I Know for Sure i hendes magasin O. Klummerne er kogt ind og det bedste udgives nu på dansk i bogen Hvad jeg ved med sikkerhed – en bog jeg er nysgerrig efter at læse.

For overskuelighedens skyld har jeg lavet en lille liste, over nogle af de nye bøger jeg glæder mig til at læse. Især marts ser ud til at blive en helt utrolig måned – ikke kun fordi jeg har fødselsdag, men fordi der er virkelig mange bøger at se frem til. Så godt nytår og god læselyst!

Januar
Lars Kjædegaard: Døden i Harkaberg (Rosinante & Co)

Februar
Lena Dunham: Not That Kind of Girl (C&K Forlag)
A.S.A. Harrison: Den tavse Kvinde (Politikens Forlag)

Marts
Cilla & Rolf Börjlind: Sort Daggry (Rosinante & Co)
Therese Philipsen: Lange sorte negle (People’sPress)
Carin Gerhardsen: Hendes iskolde øjne (People’sPress)
Julie Hastrup: Farlig fortid (Rosinante & Co)
Roslund & Thunberg: Bjørnedansen (Modtryk)
Tove Alsterdal: Lad mig tage din hånd (Modtryk)
Gard Sveen: Den sidste pilgrim (Klim)

April
Siri Hustvedt: Den flammende verden (Lindhardt & Ringhof)
Håkan Nesser & Paula Polanski: Straf (Modtryk)
Jo Nesbø: Blod på sneen (Modtryk)

Maj
Arnaldur Indriðason: Faldet (Rosinante & Co)
Oprah Winfrey: Hvad jeg ved med sikkerhed (Rosinante & Co)
Emma Farrorons: Mindfulness Malebog (Rosinante & Co)
Kjell Eriksson: Den hånd der skælver (Klim)

Juni
Peter James: På liv og død (Rosinante & Co)

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *