BogForum 2015 – planlægning

BogForum 2015Om mindre end en måned løber landets største bogmesse, BogForum 2015, af stablen i Bella Center i København. Programmet for de tre dage i litteraturens navn er offentliggjort, så nu er jeg i gang med min egen planlægning – hvilket er lidt af et puslespil.

Jeg forsøger altid at være meget omhyggelig med at planlægge min tid på BogForum, for ellers ender det med, at jeg spilder tiden med at gå overvældet omkring blandt de tusindvis af andre besøgende og ikke får hørt noget som helst – jeg taler her af bitter erfaring.

Det kan være temmelig overvældende og uoverskueligt, når man ser programmet første gang. Jeg har nærlæst det online og har også fået fat på et trykt program, da det er det jeg render rundt med i hånden under selve messen, så jeg har alle oplysninger om hvor og hvornår, jeg skal være forskellige steder.

BogForum plan

Planlægningen er i fuld gang til årets BogForum. Foto: Mette Camilla Melgaard

Flere af forfatterne optræder flere gange, og nogle af dem jeg gerne vil høre overlapper hinanden, så for ikke at gå glip af noget, foregår selve min planlægning på papir – ja, jeg er gammeldags på det punkt, men jeg kan simpelthen ikke overskue det online. Jeg benytter mig af en form for “skoleskema”, for at bevare overblikket i planlægningen. Når alle programpunkter er på plads, bliver de enkelte ting streget ind i det trykte program, som derefter er min vigtigste følgesvend de tre dage det hele står på.

Min strategi er først og fremmest at høre udenlandske forfattere, af den simple grund, at jeg måske ikke får muligheden igen – i år er det især Lena Andersson og Caitlin Moran, jeg glæder mig rigtigt meget til. Derudover forsøger jeg i år at gå efter at høre forfattere, jeg ikke har hørt før, men der sniger sig naturligvis også nogle favoritter ind hist og pist. Og så planlægger jeg ”pauser” – for en af de ting jeg holder meget af ved BogForum er, at jeg genser en masse søde, sjove og interessante mennesker, hvoraf mange af dem kun er nogle jeg ser til bogmesser, og dem skal der være tid til at hilse på og snakke med.

Har du ikke selv mulighed for at deltage på årets BogForum, kan du følge mine daglige reportager direkte fra Bella Center, hvor jeg både vil tweete, lægge billeder på Instagram og lave opdateringer på KulturXpressens Facebook-side (husk at klikke Synes godt om siden, så du ikke går glip af noget) løbende under hele BogForum.

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *