Christian Jungersen roman filmatiseres

Foto: Christian Geisnæs

Nikolaj Lie Kaas, Trine Dyrholm og Michael Nyqvist spiller hovedrollerne i filmatiseringen af Christian Jungersens roman. Foto: Christian Geisnæs

Filmselskabet Zentropa fortæller i dag, at de i slutningen af september begynder optagelserne til filmatiseringen af Christian Jungersens anmelderroste roman Du forsvinder. Bogen der udkom i 2012 lå på den danske top 10-liste i et helt år, og blev belønnet med Læsernes Bogpris.

Filmen bliver en stor dansk spillefilm med et budget på 26 mio. kr. og et drømmehold både foran og bag kameraet. Peter Schønau Fog, der modtog et hav af priser for sin debutfilm Kunsten at græde i kor (2006), instruerer og i de tre bærende hovedroller ses Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas samt svenske Michael Nyqvist.

Handling: Den respekterede og vellidte skoleleder Frederik (Nikolaj Lie Kaas) bliver anholdt og sigtet for bedrageri i millionklassen. Men da det viser det sig, at Frederik i tre år har haft en hjernesvulst, der har ændret hans personlighed, må hans kone Mia (Trine Dyrholm) – med hjælp fra advokaten Bernard (Michael Nyqvist) – sætte alt ind på at få ham frikendt og redde sin familie. Du forsvinder er en foruroligende, spændende og rørende rejse ind i hjernens komplekse strukturer. For hvem er vi egentlig? Har vi en fri vilje eller er alt hvad vi gør et resultat af de impulser hjernen sender? Filmen skildrer en families kamp for at holde sammen under ekstrem forandring – og er en fortælling om hjernens magt og viljens afmagt.

Du forsvinder forventes at få premiere i biografer landet over i februar 2017.

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *