Danmark Læser – 5 titler er offentliggjort

Kulturministerens projekt Danmark Læser, har offentliggjort de fem titler som vil blive uddelt til 100.000 danskere den 23. april – datoen der er udvalgt til Verdens Bogdag af UNESCO.

Bøgerne er udvalgt af et uvildigt panel bestående af litteraturformidler og redaktør Lea Fløe Christensen, bibliotekar Ove Hesselbjerg, forfatter Anna Grue, boghandler Marianne Møller, litteraturanmelder Bo Tao Michaëlis og redaktionschef Kåre Vedding Poulsen, hvis job det har været at sikre, at der er noget for enhver smag – hvilket betyder, at der både har sneget sig en novellesamling og en politisk thriller ind blandt de fem titler.

Danmark Læser

Naja Marie Aidt: Bavian
Bavian indeholder femten noveller om det moderne liv med al dens velstand, individualisme, stress, kedsomhed, drømme, utroskab, hverdage og delebørn og om hvor lidt der skal til, før den indre bavian stikker næsen frem under det civiliserede menneskes velplejede ansigt.

Erling Jepsen: Den sønderjyske farm
Forfatteren Erling Jepsen har skrevet en både munter og bizar, gribende og grotesk historie fra den danske provins. For alle – ikke mindst dem, der har læst Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig.

Morten Hesseldahl: Drage over Kabul
Mathias Toldstrup er en ung kunstner med uklare forestillinger om, hvad han skal stille op med sit liv. En tilfældig affære med en gådefuld kvinde – og det efterfølgende fund af et lig i en norsk skovtykning – forandrer alt.

Robert Zola Christensen: Hævn
I Hævn tager Robert Zola Christensen fat i en af menneskets mørkeste og mest primitive sider, der spiller en lang større rolle i vores oplyste nutid, end vi umiddelbart forestiller os.

Maren Uthaug: Og sådan blev det
Og Sådan blev det er en grum fortælling om familiehemmeligheder, underjordiske væsner, overvægtige hunde, vanvid, onani og overlevelse.

 

”Med de her fem bøger får vi et indblik i en lang række forskellige menneskers situationer, tanker og følelser. Det gør os bedre til at forstå både hinanden og os selv og giver os stof til at søge efter meningen med det hele. Den 23. april kommer mange til at læse den samme bog. Jeg håber, at I bagefter vil tale med hinanden om jeres oplevelser. For når vi læser sammen er det med til at give os en fælles forståelse af mennesker og samfund og skabe et fællesskab”, siger Kulturminister Marianne Jelved

 

Giv en bog
4.000 bogelskere vil dele de fem titler gratis ud til 100.000 mennesker i deres omgangskreds, som kun sjældent læser skønlitteratur. På den måde håber man på, at få glæden ved at læse til at smitte. Er man ikke en af de heldige, der får en bog, kan alle bøger downloades gratis som lydbog eller e-bog i 24 timer den 23. april 2015.

Vil du være en af de 4000 boguddelere kan du stadig nå at tilmelde dig her. For at sikre, at boguddelerne er fordelt over hele landet, er det dog ikke sikkert, at alle kan blive boguddelere. Alle får besked i løbet af marts, om de er blevet valgt som boguddelere.

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *