Danmark Læser dagen

Danmark LæserDanmark Læser dagen nærmer sig. På torsdag vil der dagen igennem være aktiviteter og forskellige arrangementer i det meste af landet med fokus på at læse. Du kan se hele programmet her.

Det største og vigtigste på dagen er dog, at der vil blive uddelt tusindvis af bøger. Allerede i januar blev det afsløret, hvilke fem titler det såkaldte bogpanel havde udvalgt. Valget faldt på disse bøger.

Naja Marie Aidt: Bavian
Bavian indeholder femten noveller om det moderne liv med al dens velstand, individualisme, stress, kedsomhed, drømme, utroskab, hverdage og delebørn og om hvor lidt der skal til, før den indre bavian stikker næsen frem under det civiliserede menneskes velplejede ansigt.

Erling Jepsen: Den sønderjyske farm
Forfatteren Erling Jepsen har skrevet en både munter og bizar, gribende og grotesk historie fra den danske provins.   For alle – ikke mindst dem, der har læst Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig.

Morten Hesseldahl: Drage over Kabul
Mathias Toldstrup er en ung kunstner med uklare forestillinger om, hvad han skal stille op med sit liv. En tilfældig affære med en gådefuld kvinde – og det efterfølgende fund af et lig i en norsk skovtykning – forandrer alt.

Robert Zola Christensen: Hævn
I Hævn tager Robert Zola Christensen fat i en af menneskets mørkeste og mest primitive sider, der spiller en lang større rolle i vores oplyste nutid, end vi umiddelbart forestiller os.

Maren Uthaug: Og sådan blev det
Og Sådan blev det er en grum fortælling om familiehemmeligheder, underjordiske væsner, overvægtige hunde, vanvid, onani og overlevelse.

Danmark Læser

Er du ikke en af dem der modtager en papirbog eller vil du hellere have den elektronisk, kan du i en begrænset periode downloade alle fem titler som både e-bøger og lydbøger gratis. Se listen over download-steder her.

Hos Arnold Busck-boghandlere markerer de Danmark Læser-dagen med en ny byt-en-bog kampagne. Den 23. april kan alle kunder aflevere en brugt bog og få 50 % rabat på en ny bog i butikken efter eget valg. Kampagnen byt-en-bog vil fortsætte hos udvalgte Arnold Busch-boghandlere, hvor man fremover kan bytte en gammel bog til en anden brugt bog – en fantastisk idé! Lignende findes blandt andet på mit lokale bibliotek, hvor der flere gange om året afholdes Bogbyttedag.

Del dine læseoplevelser på Instagram og Twitter, og husk hashtag #danmarklæser – og så rigtig god læselyst!

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *