Ditte Ingemann: Vegatar

VegetarJeg har været vegetar siden slutningen af 1980’erne, derfor føler jeg mig ganske kompetent til at se nærmere på Vegetar – en ny kogebog af Ditte Ingemann som bl.a. er kendt for madbloggen The Food Club.

Den godt 300 sider Vegetar byder på 140 grønne hverdagsopskrifter i kategorierne Morgenmad, Salater, Supper og gryderetter, Snacks, Kager og desserter samt to lidt udefinerbare som i bogen kaldes Fyld fadeburet op samt Grønne hverdagsretter. Derudover er der tips til basisvarer som er gode at have på lager.

Bogen er i god papirkvalitet med stift omslag og fyldt med lækre fotos – alt sammen noget jeg forventer af en kogebog. De fleste af opskrifterne er udviklet til 2-4 personer, og de er ganske pædagogisk skrevet, så selv nybegyndere kan følge med.

Når man som jeg, har været vegetar i snart 30 år, ja så er man altid på udkig efter ny inspiration og idéer til retter med masser af smag og fylde. De sidste fem år er der kommet flere og flere kogebøger og madblogs der har fokus på vegetarisk og vegansk mad, hvilket er herligt, men desværre ligner de også hinanden utroligt meget.

Såkaldte superfoods, som vi gamle hippier har kendt til i årevis, har nu sneget sig ind i hverdagskosten hos især ”de unge og smarte”, og man kan dagligt se top stylede smoothie bowls med bipollen og acai samt smukt arrangerede avocadomadder på Instagram til overflod.

Jeg havde håbet, at Vegetar ville komme med noget nyt og turde skille sig ud fra mængden, men hvis du i forvejen følger et par madblogs og kigger i andre kogebøger, ja så er der ikke meget nyt under grønkålen – desværre – hverken i opskrifterne eller præsentationen.

Min største hurdle er ganske personlig, for jeg er ikke blot vegetar, jeg er også nøddeallergiker, og på det punkt fungerer bogen slet ikke. Cirka 90 procent af opskrifterne har en eller anden form for nødder eller mandler i sig, og ja, nødder kan være en god kilde til proteiner og gode olier, men vi er rigtig mange (også vegetarer), som ikke kan tåle nødder, så det ville være fantastisk, hvis der kom en vegetarisk kogebog på markedet, som ikke havde fokus på nødder eller som i det mindste gav gode tips til alternativer i opskrifterne. Den idé er hermed givet videre.

Vegetar udkommer i dag den 1. september.

★★★☆☆

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *