Emelie Schepp: Hvide spor

Hvide sporSpændingsniveauet er skyhøjt i denne nye svenske krimi, hvor fortid og nutid udgør et avanceret puslespil, som til sidst danner en helhed i et imponerende net af intriger.

Handling: En iskold vinternat holder lyntoget fra København til Stockholm på stationen i Norrköping. En ung pige er fundet død på togets toilet, og samtidig forsvinder en anden pige derfra. Den dygtige og velansete Jana Berzelius bliver anklager i sagen, der efterforskes af kriminalkommissær Henrik Levin og hans kollega Mia Bolander. Allerede da de første spor dukker op, ved Jana, at hun står over for sit livs sværeste valg. Sporene peger nemlig i retning af en mand hun helst vil glemme – en mand, der kan ødelægge alt det, hun har kæmpet for at bygge op. For at beskytte sig selv og sin fortid må hun desperat sørge for at være et skridt foran politiet hele tiden.

”Han trak igen, men måtte kæmpe med det, trak og trak, mere og mere ivrig for hvert tag. Så fór han tilbage. Han mærkede en stærk kvalme, da han forstod, hvad det var, han så. I nettet hang der en død kvinde.”

Hvide spor er andet bind i serien om den lidt atypiske hovedperson Jana Berzelius der er dobbelt af natur. I sin profession som anklager er hun dygtig og upåklagelig, men privat tager hun loven i egen hånd og begår uden at blinke kriminalitet. Hun er smuk, klæder sig i dyre mærkevarer og oser af klasse, men hendes mørke fortid følger hende som en skygge. Denne kompleksitet fascinerer og gør hende interessant.

Denne gang retter forfatteren blikket mod narkotikahandel og begrebet ”Slugere” dukker op. Unge kvinder fra Asien der sluger indpakkede kugler af narkotika, og dermed bære det på tværs af grænserne. Plottet i bogen er avanceret og peger fremad i den forstand, at man hele tiden har lyst til at læse videre, og det er ganske imponerende og opfindsomt, hvordan Emelie Schepp får alle brikkerne kædet sammen.

Bogen er på 375 sider og der kunne måske godt strammes lidt op hist og pist, men fordi resten er så spændende, er det ikke noget man lægger voldsomt mærke til i længden. Derimod dukker der hele tre tilfælde af korruption op blandt de mennesker der arbejder med loven, og det virker lige i overkanten. Men når det er sagt, er jeg ganske godt underholdt hele vejen og ser frem til næste fortælling om Jana, Henrik, Mia og der andre fra Norrköping.

Hvide spor udkommer i dag den 30. oktober.

★★★★☆

Læs min anmeldelse af første bind i serien, Mærket for livet.

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *