Fem rejsetips til bogorme

Kuffertbøger

Sommerferien står for døren med udsigt til lange afslappende dage og lyse nætter, og masser af tid til at fordybe sig i litteraturens verden. Dejligt!

Alle os der læser har det med at slæbe os en pukkel på, når vi skal på ferie – for en bog er jo slet ikke nok, hvis man har flere fridage i træk. Her er mine fem tips til at undgå alt for meget ondt i ryggen (og overvægt i flyet).

Det elektroniske vidunder
Der er ingen vej uden om e-boglæserne i denne sammenhæng. Ikke nok med, at de nyeste modeller vejer under 300 gram, kan de fleste af dem rumme op til 1000 (!) bøger. Selv er jeg den lykkelige ejer af en Kindle Paperwhite, som jeg varmt kan anbefale, men der findes mange forskellige på markedet, lige som mange også læser bøger på deres iPad eller tablet. E-bøger er desuden for det meste billigere end papirbøger og vær opmærksom på at saxo.com ofte tilbyder gratis e-bøger – nogle af dem er i tidsbegrænsede perioder, så hold øje på deres website eller følg dem på Facebook.

Lyt en bog
Mange mennesker har aldrig lyttet til en lydbog. Skandaløst, hvis du spørger mig, for lydbøger er fantastiske! Det er den ultimative måde at slappe af med en bog på, for du behøver ikke en gang at holde bogen. Det er bare på med høretelefonerne og slappe helt af – lige meget hvor du befinder dig. Lydbøger er stort set altid billigere end almindelige bøger, og DR Romanklubben samt DR Krimiklubben lægger med mellemrum forskellige bøger ud du kan downloade gratis som podcast. Du kan også låne lydbøger på biblioteket helt gratis.

Paperbacks
I Danmark er paperbacks ikke specielt populære, hvorimod der i Sverige sælges flere paperbacks end bøger med stift bind. Paperbacks har et mindre format og et blødt cover, hvilket egner sig perfekt til kufferten, så den ikke sniger sig på overvægt i lufthavnen. Der er desværre ikke ret mange boghandlere der har danske paperbacks, men visse har et pænt udvalg af engelske. Ellers finder du dem ofte i kiosker, gratis med magasiner eller på bogmesser. Så hold udkig og shop i god tid til ferielæsningen.

Genbrug
Der er uden tvivl noget lækkert over en helt ny bog, som ingen før har haft fingrene i. Men der er nu også noget særligt over en bog der er gået fra hånd til hånd. Genbrugsbøger er en god (og ofte billig) måde, at finde bøger til ferien. Find gode bøger hos genbrugsbutikker og antikvariater (ofte paperbacks), på den måde kan du med god samvittighed lade bøgerne ligge på hotellet eller i feriehuset til glæde for andre, når du rejser hjem – og så har du lidt ekstra plads i kufferten på hjemturen til din indkøb.

Luksus
Vil du undgå overvægt, dårlig ryg og lange arme af at slæbe en masse bøger med på ferie, så køb dem på destinationen. I de fleste større byer og turistdestinationer kan man købe bøger på engelsk. Vær dog opmærksom på følgende udfordringer: Du er taget til Tyrkiet og kan kun finde bøger på tyrkisk…du forstår ikke tyrkisk. Eller måske er du i et land, hvor bøger er dyre – har du penge nok er det ikke et problem, er du derimod studerende med stramt budget, må du muligvis undvære at læse en god bog i din ferie. Rolig…dybe vejrtrækninger…du skal blot følge et af de andre punkter…det skal nok gå alt sammen. Er du til 100 procent luksus, efterlader du de indkøbte bøger på hotellet, når du rejser hjem.

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

2 tanker om "Fem rejsetips til bogorme"

  1. E-bøger er simpelthen sådan en fantastisk ting, når det kommer til at skulle rejse med bøger. Det er jo så skønt at kunne pakke et helt bibliotek, som næsten ikke vejer noget – og på den måde samtidig have en masse forskellige bøger at vælge imellem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *