Filmatisering: Flaskepost fra P

Foto: Henrik Ohsten

Foto: Henrik Ohsten

I begyndelsen af maj startede optagelserne til den tredje filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære krimier om politimanden Carl Mørck. Denne gang er det Flaskepost til P der står for skud, og det er den norske instruktør Hans Petter Moland (En ganske rar mand, Kraftidioten), der skal søger for at biografgængerne sidder på kanten af stolen i spænding.

Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Johanne Louise Schmidt er tilbage i rollerne som henholdsvis Carl Mørck, Assad og Rose. Der er også gensyn med Søren Pilmark som Marcus Jacobsen, mens Jakob Oftebro (1864, Guldkysten) er ny i rollen som Pasgård. Ny er også Pål Sverre Hagen (Kon-tiki) som den uhyggelige mand, der kalder sig Johannes, mens Lotte Andersen spiller hans intetanende kæreste Mia. Rollen som psykologen Mona Karlsen spilles af Signe A. Mannov (Krøniken, Alle for én).

Synopsis: Søskendeparret Samuel og Magdalena som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark forsvinder pludseligt. Og på Københavns Politigård dukker en 8 år gammel flaskepost op med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab. Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Afdeling Q finder hurtigt ud af, at der er en forbindelse mellem de to sager, og det lykkes dem at grave sig ind i det religiøse samfund og komme på sporet af en mand, der trækker et årelangt spor af bortførelser og mord efter sig. Mord som aldrig er blevet anmeldt, da han angiveligt hver gang bortfører to børn fra meget religiøse familier, slår det ene barn ihjel og kræver tavshed og en stor løsesum for det andet. Tiden er knap og i jagten på at finde børnene før det er for sent, må Carl Mørck sande, at det at tro på noget er tæt forbundet med livet og døden.

Filmen har et budget på 39,5 mio. kr. og får biografpremiere den 25. februar 2016.

Læs min anmeldelse af filmatiseringen af Fasandræberne.

 

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *