Inger Wolf: Brændte sjæle

Brændte sjæleBrændte sjæle, er første bog i en ny krimiserie fra den århusianske forfatter Inger Wolf, og har psykiateren Christian Falk i hovedrollen.

Handling: En mand formodes død efter fundet af et afhugget øre i hans lejlighed, men politiet kan ikke finde hans lig. De søger assistance hos psykiater Christian Falk, som før har ydet faglig bistand i forbindelse med deres efterforskninger. Han er ved at afslutte et større forskningsprojekt om seriemorderes hjerner og har netop gjort den foruroligende opdagelse, at en deltager har opgivet falsk identitet. Alligevel indvilliger han i at hjælpe politiet. Han må gå utraditionelt til værks for at skaffe sig indsigt i den forsvundne mands sind, og han kommer til at sætte alt på spil både professionelt og privat.

”Det er ikke så tit, jeg får fornøjelsen af så meget blod på ét sted. Jeg må tilstå, at det unægtelig gør mit liv noget mere spændende, når nogen dør på den måde.”

Jeg har med fornøjelse læst hele Inger Wolfs krimiserie om politimanden Daniel Trokic, og synes altid at hun har været god til at lave spændende plots og skrive med en tilpas fremdrift i historien på et let og tilgængeligt sprog, der dog ikke gør det store væsen af sig. Så med det for øje, har jeg set frem til at læse første bog i hendes nye serie.

Det starter egentlig meget godt. En mand med falsk identitet i et forskningsprojekt, hvis scanning viser at han har psykopattræk. En politisag med en forsvundet mand, hvis badeværelse viser at der har foregået noget langt mere blodigt end blot et afhugget øre. Og en ung, smuk kvinde som muligvis er et farligt bekendtskab.

Desværre er der lidt for mange forudsigelige hændelser og flere uforklarlige detaljer der irriterer mig. Hovedpersonen Christian synes at skulle skille sig ud fra mængden ved at være potrygende, have en keltisk tatovering og en forhistorie som uregerlig knægt, der blev smidt ud af den ene skole efter den anden (men han blev alligevel optaget på medicinstudiet?). Han virker ikke som en helstøbt karakter, for der er flere glimt af modstridende træk hos ham i løbet af historien og han bliver derfor en smule utroværdigt.

Det er tydeligt, at forfatteren har brugt flere kræfter på plottet og sidehistorierne, men det sidste efterlader desværre læseren med flere ubesvarede spørgsmål – og ikke på en cliffhanger agtigt ”du-skal-læse-næste-bog-for-at-få-svar” måde.

Brændte sjæle udkommer i dag den 22. februar.

★★★☆☆

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *