Inger Wolf: Under en sort himmel

Under en sort himmelMed sikker hånd leder Inger Wolf os igennem Alaskas barske natur, sammen med et spændende plot og knivskarpe karakterer i krimien Under en sort himmel.

Handling: I Anchorage, Alaska, bliver den prominente danske vulkanforsker Asger Vad brutalt myrdet i sit hjem sammen med sin hustru og deres søn. Drabsmanden har placeret ofrene rundt om et bord, og på dette står et dukkehus med fire små dukker. Men der mangler en ved bordet. Familiens 11-årige datter Marie er forsvundet. Politikommissær Daniel Trokic sendes til Alaska for at hjælpe med efterforskningen. Her bliver han sat sammen med kriminalassistent Angie Johnson, og deres jagt på en vanvittig drabsmand og den forsvundne pige fører dem rundt i Alaskas barske, sneklædte natur.

”Hun løb ind mellem stubbe og store rødder, der stak op. Sneen nåede hende til knæerne, og hun pustede, mens hun trak sig af sted og kiggede efter et sted at gemme sig. […] Og pludselig var der alt for stille, og det var næsten værre, end da hun kunne høre ham kalde. For så vidste hun ikke, hvor han var. Han kunne være ganske tæt på, inden hun opdagede det. Det var bare at følge hendes spor. Snige sig ind på hende. Hun sad helt stille og forsøgte med tankens kraft at få sne til at fyge ned i hendes spor. Hvad ville han gøre ved hende, hvis han fandt hende?”

Under en sort himmel er sjette selvstændige bind i serien om den århusiansk-kroatiske politimand Daniel Trokic, og den første af Inger Wolfs bøger jeg læste tilbage i 2013. Efter mange anbefalinger, havde hun længe stået på min ”Må læse”-liste, og jeg blev ikke skuffet. Tværtimod måtte jeg bagefter have fat i de foregående bøger i serien, som jeg slugte i løbet af to ugers ferie. Der er siden kommet endnu en bog om Daniel Trokic Det perfekte sted at dø.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Inger Wolf er Under en sort himmel et fremragende sted at starte, for hold nu op hvor er den spændende. Personerne er interessante, plottet spændende og beskrivelserne af Alaska er så realistiske, at de fik mig til at føle, at jeg ville træde ud i sneen med udsigt til bjerge og vulkaner, hvis jeg åbnede døren her på Frederiksberg. Fantastisk!

Under en sort himmel udkom i 2013.

★★★★★

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

En tanke om "Inger Wolf: Under en sort himmel"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *