Jesper Stein: Aisha

AishaVicepolitikommissær Axel Steen er tilbage og bedre end nogensinde. Jesper Stein har skrevet en ondskabsfuld og nervepirrende krimi, med uhyggelige overraskelser undervejs og et genialt plot.

Handling: I en penthouselejlighed på Amager findes en dameglad sikkerhedsvagt dræbt. Han er blevet lemlæstet og torteret til døde, og så er han tidligere PET-ansat. Axel Steen sættes på sagen, der bliver hans første, siden han knap to år tidligere var tæt på at miste livet under en undercoveroperation. Han er stadig mærket. Har fysiske men og hans datter lider af angst for at han skal dø. Han har forladt sit elskede Nørrebro, fået ny chef, ny kæreste og en ny omgangstone. Men han kæmper stadig mod lysten til at give efter for de gamle dæmoner, der tidligere har styret hans liv. Nu står han midt i en spektakulær drabssag, og da Axel retter blikket mod en tre år gammel terrorsag, støder hans privatliv sammen med efterforskningen, og han møder endnu mere modstand end nogensinde før.

”Den døde havde grædt blod. Han sad bundet til en stol med gaffertape midt i penthouselejlighedens øverste stue. Axel Steen så på hans øjne, den størknede hornhinde, det stivnede sørgmodige blik, der intet så.”

Gennem tre bøger har Jesper Stein sendt sin machostrømer Axel Steen på en lang og udmattende nedtur, der kulminerede i forrige bind Akrash. Det var tydeligt, at hvis der skulle komme endnu en bog, måtte der nogle drastiske ændring til for Axel Steen. Dem har vi fået i Aisha og jeg er pjattet med den nye version af Axel. For selv om han nu klarer sig uden stoffer og alt for meget alkohol, og forsøger at tøjle sit temperament og være venlig, er essensen af Axel Steen den samme, blot langt mere troværdig end tidligere.

Som noget nyt hives Axels datter Emma, frem fra birollen og får en stemme, hvilket giver fine små afbræk fra de intense kapitler med Axel, men samtidig lægger de en baggrundsstemning der forstærker uhyggen.

Man når slet ikke at forberede sig, før ondskaben viser sit grimme ansigt allerede på første side. Det er et farligt udspil, for det kræver sit, at holde spændingsniveauet oppe fra side et. Men Stein synes at gøre det helt ubesværet, ved at drysse om sig med små twists og overraskelser, og et ondt og genialt plot. Sproget og de mange metaforiske vulkanudbrud, som Jesper Stein pyntede de tidligere bøger med, er (heldigvis) blevet strammet op, og en blanding af korte og lange kapitler øger fremdriften – det er simpelthen svært at lægge bogen fra sig.

Aisha udkom den 6. november.

★★★★★

Læs min anmeldelse af tidligere bøger i serien, Uro og Akrash.

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *