Julie Hastrup: Farlig fortid

Farlig fortidFemte bind om drabsefterforskeren Rebekka Holm vil lidt for meget og bliver derfor en anelse for lidt.

Handling: En livstidsfange flygter under en ambulancetur – den ene redder dør, den anden er hårdt kvæstet. Dagen efter bliver en tidligere landmand brutalt stukket ihjel lidt uden for Ringkøbing og den lokale præst opdager sin egen dødsannonce i avisen. Den ambitiøse drabsefterforsker Rebekka Holm er hjemme i barndomsbyen Ringkøbing for at hjælpe sin mor efter faderens død, og da hun hører om drabet, involverer hun sig omgående i efterforskningen – en sag der viser sig at blotlægge nye og gamle synder, der knytter sig til en række hændelser der fandt sted en hed sommer i 1989.

[…] Han vendte sig om tidsnok til at se høtyven komme susende mod sig. Han åbnede forbavset munden, mens de halvrustne jerntænder trængte gennem huden og borede sig dybt ind i hans krop. Han ville skrige, men kunne ikke få en lyd over sine læber.

Det starter godt med en voldsom fangeflugt og et brutalt mord, og selv om afsnittene springer imellem lidt for mange mennesker, er anslaget spændende. Men de mange spring tager overhånd og lidt efter lidt bliver den røde tråd en smule sløret.

Der er ingen tvivl om at Julie Hastrup kan skrive. Sproget flyder dejligt enkelt og hun forstår at dosere spændingen de rigtige steder gennem hele historien. Men nogle gange kan det være svært at ”kill your darlings”, og jeg tror at det er det, der er sket for Julie Hastrup denne gang.

Farlig fortid vil simpelthen for meget – der er for mange emner den gerne vil berøre så som hævn, voldtægt, arv & miljø, jalousi, vold mod kvinder samt give et miniportræt af kvinder der gifter sig med dødsdømte livstidsfanger i USA. Det er alt sammen meget interessante og vigtige emne, men jeg ville sådan ønske at forfatteren havde valgt et eller to emner og givet det den plads det fortjener. I stedet er det blevet en mærkelig sammensurium, hvor emnerne berøres overfladisk og efterlader læseren med flere spørgsmål end svar, da flere af emnerne ikke har den store betydning for selve historien og dens fremdrift.

Farlig fortid udkommer i dag den 21. marts.

★★★☆☆

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *