Keri Smith: Wreck This Journal

Wreck This JournalDet er første gang jeg anmelder en ”kreativitetsbog” – ja, det er vist det eneste rigtige at kalde Wreck This Journal af den canadiske illustrator og kreative guru Keri Smith.

Jeg købte min første Wreck This Journal i 2008 efter anbefaling fra min engelske veninde Jess, der et par uge før havde fået den i gave. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad det egentlig gik ud på men jeg klikkede mig ind på Amazon og købte en. Det blev begyndelsen på mange sjove, kreative timer, og da jeg hørte at den nu kommer i en dansk udgave, blev jeg et stort smil ved tanken om at starte på en ny bog.

Wreck This Journal er fyldt opgaver – nogle mere eller mindre tossede, især, hvis du som mig godt kan lide at gøre tingene ordenligt, altså fx holde dig indenfor stregerne i en malebog osv. Den udfordrer læseren til at slippe kontrollen, være kreativ og ikke gå op i regler og pænhed.

Wreckthisjournal eks2

Opgaven lyder på at lave en virkelig grim tegning. Synes jeg har klaret det ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Foto: Mette Camilla Melgaard

“Jamen er det ikke en bog for børn?”, vil mange nok spørge. Nej, det er en bog for alle. Men jeg vil især anbefale den til voksne, for det er utroligt afstressende at være kreativ på denne måde. Og nej, du behøver ikke være god til at tegne og male – det er ikke det, det går ud på. Det går simpelthen ud på at have det sjov. Derudover udfordrer bogen dig til at tænke ud af boksen. Skulle du føle dig helt idéforladt er det blot at gå online, for der findes et hav af fotos og communities, hvor folk fra hele verden udveksler idéer til, hvordan man bruger bogen.

Vær ikke bange – slip tøjlerne og kast dig ud i det. Det er vanvittig underholdende.

Wreck This Journal udkommer i dag den 3. marts.

★★★★★

Wreckthisjournal eks

Flere forskellige opgaver. Den første er løst med kaffepletter og en detektiv. Den anden er et foto fra min 18-års fødselsdag, som er blevet mishandlet. Foto: Mette Camilla Melgaard

Alle billederne her på siden, er fotos fra min engelske version af Wreck This Journal – min måder at løse nogle af opgaverne på. Du kan se flere af mine billeder her.

Læs mere om Keri Smith

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn