Liane Moriarty: Min mands hemmelighed

Min mands hemmelighedMin mands hemmelighed, er en roman om hemmeligheder, moralske dilemmaer og om, at karma kan komme tilbage og bide en i rumpen.

Handling: Cecilia er kvinde extraordinaire. Hengiven hustru, mor til tre døtre, super Tupperware-sælger og formand for skolebestyrelsen. En dag opdager hun et skjult brev skrevet af hendes mand til hende i tilfældet af hans død. Brevet vender op og ned på hendes liv – ikke mindst da hun læser det og konfronterer sin mand med indholdet. Tess driver et fremgangsrigt reklamebureau sammen med sin mand Will og hendes kusine og bedste veninden Felicity. En dag meddeler Will og Felicity, at de har forelsket sig i hinanden. Tess tager sønnen Liam med sig til Sidney for at besøge sin mor og komme sig over chokket, men da hun møder en gammel kæreste, står hun i et moralsk dilemma. Rachel er enke, sekretær på den lokale St. Angelas skole og lider stadig af tabet af sin myrdede datter Janie 28 år tidligere. Rachel lever for sin søn og ikke mindst sit barnebarn Jacob, men nu er svigerdatteren blevet tilbudt job i New York og den lille familie gør klar til at forlade Australien og efterlade Rachel alene med dæmonerne om datterens morder, som aldrig blev fundet, men som Rachel mener at vide hvem er.

”Ingen af os kender alle de drejninger, vores liv kunne, og måske burde, have taget. Det er sikkert godt. Nogle hemmeligheder har bedst af at forblive hemmelige for altid. Spørg bare Pandora.”

Australske Liane Moriarty skriver i Min mands hemmelighed om helt almindelige mennesker, der kunne være dine venner og naboer – høflige, almindelige mennesker med dagligdagsproblemer og neuroser, som de fleste af os kan nikke genkendende til. Men udover at skrive fængende, har hun denne gang tilføjet en snert af krimi i form af et uopklaret mord.

Cecilia med sit pæne og ordentlige liv med døtrene og drømmemanden John-Paul, ønsker sig nogle gange noget mere af livet: ”Hun længtes efter at føle noget stort. Nogle gange virkede hendes liv så småt. Ønskede hun endda at noget katastrofalt skulle ske? […] Bare for at hun kunne sætte pris på sit almindelige liv?” Men man skal passe på, hvad man ønsker sig, for det kan blive mere uoverskueligt og langt mere grusomt end man kan forestille sig.

De tre kvinder Cecilia, Tess og Rachel krydser hinandens liv i forskellige grader. Vi får en virkelig fin og nuanceret, ja næsten bevægende fortælling om, hvor meget man vil gøre for kærlighed. Hvordan en hastig beslutning kan ændre alt, og hvor ødelæggende en misforståelse kan være. Det er medrivende – siderne flyver af sted og så tager plottet en meget uventet drejning, der næsten giver åndenød.

Min mands hemmelighed udkom i 2014.

★★★★☆

 
Læs også min anmeldelse af Liane Moriartys roman Hypnotisørens kærlighed

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *