Paula Hawkins: Kvinden i toget

Kvinden i togetKvinden i toget er verdens hurtigst sælgende debut og en af årets mest omtalte bøger – og den lever helt op til dens rygte. Det er en skræmmende spændende bog i den populære Domestic Noir-genre, der for alvor blev skudt i gang med Gillian Flynns Kvinden der forsvandt, hvilke bogen her har mange ligheder med.

Handling: Rachel er blevet forladt af sin mand og har mistet sit arbejde. Hun kommer igennem dagene ved at drikke for meget. Hver dag tager hun toget ind til London, og hver dag holder toget stille foran et bestemt hus – få huse fra det hus, hvor hun selv boede med sin mand. Rachel kan godt lide at betragte det unge smukke par, som bor i huset. Hun fantaserer om hvad de hedder og forestiller sig, hvor perfekt deres liv er. Men en dag ser hun noget fra togvinduet der chokere hende, og kort tid efter forsvinder kvinden fra huset. Rachel kontakter politiet og blander sig i efterforskningen, men Rachel er ikke noget pålideligt vidne – faktisk kan hun ikke engang stole på sig selv.

”I morges, da jeg gik forbi den sværtede indgang til tunnelen, satte jeg farten i vejret. Jeg tænkte ikke over det, for jeg går altid lidt hurtigere på det sted. Hver aften jeg kom hjem, særligt om vinteren, satte jeg farten op og skævede hurtigt til højre, for at være sikker. Der var aldrig nogen der – ikke på nogen af de aftener og ikke i dag – og alligevel gik jeg helt i stå, da jeg så ind i mørket i morges, fordi jeg pludselig kunne se mig selv et par meter inde, sammensunken op ad muren med hovedet i hænderne og både hoved og hænder indsmurte i blod.”

Historien fortælles i dagbogslignende format af tre kvinder; Rachel, Anna og Megan, og springer mellem nutid og datid. Ingen af kvinderne er perfekte – langt fra. Rachel er den primære fortæller, temmelig upålidelig, for hun er beruset igennem det meste af bogen, så man kan ikke stole på hendes erindringer, ja faktisk stoler hun sjældent på sig selv – for hvad er rigtigt og hvad er fantasi? Hun er et glimrende eksempel på en kvinde, der i mange år har fået at vide, at hun intet er værd og kun skaber ballade, at hun nu er begyndt at tro på det.

Hun er besat af sin eksmand Tom, der forlod hende for den blonde skønhed Anna, som nu bor i Rachels gamle hus sammen med Tom og deres lille datter. Smukke Anna stjal Rachels mand og hovere over det. Hun er på sin egen måde besat af Rachel og vil gå langt for at få hende ud af deres liv. Megan er nabokvinden der forsvinder. Kvinden som Rachel hver morgen ser fra toget og forestiller sig have det perfekte liv med sin mand Scott. Men jo mere Rachel finder ud af om den utro Megan, jo mindre bryder hun sig om hende.

Den opmærksomme læser vil tidligt i bogen fange ledetrådene til plottet, men selv om man har regnet det ud, gør det ikke noget, for der lægges flere lag på historien og Rachels tilstand gør hele tiden læseren i tvivl om, hvad der er sandt og hvad der blot foregår i Rachels alkoholpåvirkede fantasi. Hvor Gillian Flynns Kvinden der forsvandt, gik et lille stykke over stregen på bedste amerikanske vis, er Paula Hawkins’ historie skræmmende realistisk. Du får ikke et roligt øjeblik før sidste side er vendt.

Kvinden i toget udkom i går den 24. september.

★★★★★

VIND ET EKSEMPLAR AF KVINDEN I TOGET
Du har mulighed for at vinde et eksemplar af Kvinden i toget – alt du skal gøre er:

1. Synes godt om KulturXpressen på Facebook.
2. Skriv en kommentar her på siden om, hvilken bog du har glædet dig mest til at læse i år.

Når du har gjort begge dele deltager du i lodtrækningen om en bog. Jeg trækker vinderen på onsdag den 30. september kl. 10.

Vinder Kvinden i togetOpdatering 30/10.
Vinderen er fundet! Tillykke til Line Nielsen, der er den heldige og har vundet et eksemplar af Kvinden i toget. Tak til Gyldendal for at sponsorere en bog.

 

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

20 tanker om "Paula Hawkins: Kvinden i toget"

 1. Ih, hvor kan man da gå rundt og håbe på at være den heldige vinder. Hvis ikke, så er det da altid hyggeligt at lægge en kommentar om bøger – det er jo da aldrig spildt 😉 Den bog jeg har glældet mig mest til at læse i år er “Sæt en vagtpost ud”, som jeg bestilte hos saxo.com før den udkom, så jeg kunne få fingre i den på udgivelsesdagen. Jeg havde kort forinden læst “Dræb ikke en sangfugl” som jeg var så heldig at vinde i en konkurrence her på siden 🙂 – og var SÅ glad for at genlæse den. Nu er der så sklet det mærkelige, at jeg bare ikke har fået læst “Sæt en vagtpost ud” – i hvert fald ikke endnu. Jeg havde bare en fornemmelse af, at jeg stod foran en skuffelse efter “Dræb ikke en sangfugl” og fik ulyst til at Harper Lees dejlige første roman ville blegne for mig. Det er måske en underlig historie – men tingene sker (eller sker ikke) ikke altid som man planlægger dem…

  • Huske at du skal klikke “Synes godt om” KulturXpressen på Facebook for at deltage i konkurrencen. 🙂

   • Tak 🙂 Men det gjorde jeg da vist allerede fra dag 1. du kom på FB – det ser i hvert fald sådan ud. God solskinssøndag til dig!

     • Det forstår jeg ikke, har lige tjekket på FB-siden og der står en blå thumbs up og den eneste mulighed jeg har er “at fjerne synes godt om”, det går jeg ud fra betyder, at jeg allerede “synes godt om” – eller? Ih, altså!

 2. Jeg glæder mig til at få læst: Sæt en vagtpost ud af Harper Lee. Men denne bog bliver jeg da vist også nødt til at læse! Flot anmeldelse 👍

 3. Det ville være skønt at vinde denne bog, på mit bibliotek er de begyndt at lave 14 dages lån på nye bøger, fordi der er laaang kø. En anden bog jeg glæder mig til at læse, er Seks år af Harlan Coben 😉😊📘

  • Huske at du skal klikke “Synes godt om” KulturXpressen på Facebook for at deltage i konkurrencen. 🙂

 4. Den bog jeg har været mest obs på, og glæder mig mest til at læse er faktisk Kvinden i toget.
  Allerede for flere måneder siden læste jeg om bogen, og efter jeg har set og læst alle de gode anmeldelser, har jeg da fået endnu mere lyst til at kaste mig over den.
  Så det kunne være dejligt hvis jeg kunne være så heldig at vinde den 😀

  • Huske at du skal klikke “Synes godt om” KulturXpressen på Facebook for at deltage i konkurrencen. 🙂

 5. Jeg har glædet mig til at læse den nye roman af Erik Valeur. Hans debutroman var meget imponerende, men har også glædet mig meget til kvinden i toget som skulle være en fantastisk læseoplevelse. Vh Christina

 6. Jeg glæder mig til at læse Jernblod, som jeg netop modtog med posten i morges og lur mig om jeg ikke tager hul på den allerede i morgen 🙂

  • Huske at du skal klikke “Synes godt om” KulturXpressen på Facebook for at deltage i konkurrencen. 🙂

 7. Uh det lyder så godt at den begejstrede dig! Jeg var SÅ vil med Kvinden der forsvandt og vil glæde mig til at få en lignende oplevelse ❤️
  Håber jeg vinder – så er jeg sikker på at ha den i samlingen og ikke bare nøjes med lydbog 😜

  • Huske at du skal klikke “Synes godt om” KulturXpressen på Facebook for at deltage i konkurrencen. 🙂

 8. Udover at Kvinden i toget må læses på et tidspunkt, så glæder jeg mig også meget til at læse En ny tid af Ida Jessen 😊

 9. Så er vinderen fundet! Stort tillykke til Line Nielsen. (se opdatering på selve anmeldelsen mht. lodtrækningen). Line send mig en mail på: mettecm@email.dk med din adresse, så sender jeg bogen til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *