Sigge Eklund: Ind i labyrinten

Ind i labyrintenInd i labyrinten er Sigge Eklunds femte roman og den første, der ikke er selvbiografisk – et genreskifte for den svenske forfatter, blogger og tv-producent, der er kendt for sit temmelig narcissistiske syn på tilværelsen.

Historien er løst inspireret af Madeleine MaCann-sagen og indeholder alle de elementer folk gerne giver penge for at læse. Et krimiplot, smarte referencer til aktuelle problemstillinger, succesfulde mennesker, hvis liv falder fra hinanden efter en forfærdelig forbrydelse og en mørk fortid, der nu indhenter de selvhøjtidelige karakterer og ryster deres velordnede eksistens. Med andre ord kan man kalde Ind i labyrinten et optimeret produkt til bogmarkedet.

Handling: Den 11-årige Magda Horn forsvinder sporløst mens hendes forældre sidder og spiser på en restaurant i nærheden. Politiet og mediernes mistanke falder hurtigt på Martin Horn, Magdas far.

Historien væver mellem fire personers tanker og følelser igennem knapt et år efter hændelsen. Magdas far Martin, en succesfuld forlægger der udadtil virker robust men indeni ikke rigtigt kan finde ståsted. Magdas mor Åsa, en psykolog med følsomme øjne overfor sine patienter men ikke overfor sin mand og datter. Martins yngre kollega medienørden Tom, der bliver usundt betaget af sin chef samt Toms kæreste Katja, der er skolesundhedsplejerske. Alle har de på hver sin måde været i kontakt med den forsvundne Magda, og alle forsøger de at forstå, hvad der er sket, men bliver i stedet forblændet af deres egne personlige traumer.

Ind i labyrinten er en usædvanlig spændingsroman. Den vil nemlig ikke undersøge et barns forsvinden, men derimod en flok egoistiske voksne menneskers jagt på bekræftelse samt deres manglende evne til at engagere sig i deres egne børn. Og det er her min tålmodighed efterhånden slipper op. For selv om det kan være spændende at få et kig ind i folks inderste, bliver alle følelser her udtømt og udpenslet i en sådan grad, at man som læser næsten ikke behøver at tænke selv. Det bliver ganske enkelt for meget. Den største mangel er dog, at jeg ikke får svar på alle mine teorier om hvorfor og hvordan Magda forsvandt.

Ind i labyrinten udkom i september 2014.

★★★☆☆

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

En tanke om "Sigge Eklund: Ind i labyrinten"

  1. Har netop afsluttet læsningen af ovennævnte bog, og jeg er totalt enig i ovenstående anmeldelse. Mest frustrerende og irriterende læsning jeg kan huske. Ville ønske jeg havde afleveret den ulæst til biblioteket, som først påtænkt efter at have læst et par sider.

    En anmelder skriver at man får svaret vedrørende Magdas forsvinden på de sidste sider, men jeg kan ikke finde det. Den bog skulle ikke være udgivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *