Therese Philipsen: Lange sorte negle

Lange sorte negleDet er svært ikke at lave himmelvendte øjne, når man lukker bogen efter sidste side. Lange sorte negle, giver indtryk af en bog det er gået lidt for hurtigt med at stykke sammen, og lever bestemt ikke op til de tidligere bøger om politikvinden Liv Moretti.

Handling: Da den tidligere FBI-agent Molly Crawford ringer på hos politikommissær Per Roland er det ikke for at besøg en gammel ven, men fordi hun jager en amerikansk seriemorder. Manden har en bizar forkærlighed for meget unge piger og FBI har nu sporet ham til København. Samtidig arbejder Liv Moretti med en sag om unge asiatiske piger, hvis lig er fundet nedgravet på en kirkegård i Nordsjælland, og det viser sig pludselig at de to sager har nogle fællesnævnere.

”I det samme kom en lille, gispende lyd ud af mørket. Hurtigt fandt hun sin lighter i lommen og lyste rummet op. Og nu var det Livs tur til at gispe.”

Dette er fjerde bind i Therese Philipsens serie om Liv Moretti og Per Roland. Denne gang arbejder de ikke direkte sammen, men deres sager krydser hinanden. De to sideløbende sager er egentlig okay spændende (pædofili er dog aldrig rart at læse om), men de er serveret i en light-udgave, hvilket virker lidt for overfladisk. Det er dog ikke det eneste problem. Har man læst de tre tidligere bøger i serien kender man karaktererne, men i denne bog er især siderne, hvor vi følger Liv, tvivlsomme. Vi får fortalt at hun har det åh så hårdt og svært, men som læser mærker man det ikke, og jeg fristes til at sige klichéen Show it, don’t tell it. Hvis ikke vi kan mærke det vi læser bliver det hurtigt utroværdigt og ligegyldigt.

Bogen bliver desværre ikke bedre mod slutningen – tværtimod. Afslutningen byder på en (igen utroværdig) 14-årig Lisbeth Salander-agtig pige på hævntogt, hvorefter vi pludselig kastes over i en helt anden genre med en rigtig Hollywood-ending der driver af sukkersød violinmusik, så man må tjekke om det er en Barbara Cartland roman man sidder og læser i. Suk.

Alt i alt er det vist gået lidt for hurtigt med at færdiggøre denne bog, der langt fra virker gennemarbejdet. Måske har forfatteren haft travlt med at spytte den ene bog efter den anden ud under hendes synonym Willow Rose? En ting er sikkert, det her er ikke det niveau vi ellers kender fra Therese Philipsen hånd.

Lange sorte negle udkom den 11. marts.

★★☆☆☆

Læs mine anmeldelser bøger i samme serie Den man elsker (1) samt Fortidens synder (2). I serien findes også Tre små cyklister (3).

Du må meget gerne dele...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *